Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Διαδρομές στο Βιβλιοδάσος 2013


                    
Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι δράσεις των «Διαδρομών στο Βιβλιοδάσος» έρχονται  για να προσφέρουν ένα διαφορετικό πλαίσιο γνώσης που βασίζεται κυρίως στη βιωματική μάθηση, τη δημιουργική δραστηριότητα και την επαφή με υλικά.
 Αποτελεί παράλληλα ένα πλαίσιο ανάδειξης των δημιουργικών ικανοτήτων των εκπαιδευτικών που καταφέρνουν να αξιοποιούν οτιδήποτε υλικό στην  προσπάθειά τους να  δημιουργήσουν εργαλεία μάθησης και να αναδείξουν τις δυνατότητες των μαθητών τους. Στο φετινό πλαίσιο εμπλέκονται εκπαιδευτικοί διάφορων ειδικοτήτων προσφέροντας μια διαθεματική προσέγγιση στα κεντρικά θέματα των δράσεων, το βιβλίο και το περιβάλλον. Παράλληλα η ανάδειξη νέων θεματικών από τη διαπολιτισμική εκπαίδευση ή πρωτότυπα εργαστήρια όπως το «Λογοτεχνία και Μαθηματικά» δίνουν το στίγμα των νέων τάσεων στην εκπαίδευση.
Παράλληλα οι δράσεις υποστηρίζονται από μια πλειάδα νέων συγγραφέων που δημιουργούν έργα με σύγχρονους προβληματισμούς, που ανταποκρίνονται στο σύγχρονο κοινωνικό πλαίσιο.
Επίσης μια σειρά τοπικών φορέων συμβάλλουν με το δυναμικό τους με εργαστήρια στη φύση δίνοντας τη δυνατότητα για μια περιβαλλοντική εκπαίδευσης με βάθος και περιεχόμενο. Σημαντική η συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών φορέων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Οι δράσεις φιλοξενούνται στην Πορταριά στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου, στο Μουσείο της Πορταριάς, στις πλατείες του χωριού και στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον.
Συμμετέχουν  παιδιά από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών που δραστηριοποιούνται σε αντίστοιχα προγράμματα στα σχολεία τους.
Παράλληλα οι δράσεις πλαισιώνονται από εκθέσεις βιβλίου, έργων ψηφιδωτών και κατασκευών  που θα είναι ανοικτές για όλο το διάστημα των δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου